Медико - козметично почистване на лице

Почистване на лице

 

Терапията по медико-козметично почистване на лице се определя от състоянието на лицето, което се разделя на 2 основни степени.

 

І СТЕПЕН почистване на лице- най-леката

 

При тази форма има черни точки върху лицето, но няма възпаления.

Лицето да се подлага на редовно козметично почистване на комедоните през интервал от време- 15-20 дни, според типа кожа, мазна или смесена.

 

Правилното почистване на лице включва:

  1. Напарване на лицето чрез вапозон
  2. Козметично ръчно почистване на лицето, което може да се комбинира с ултразвук, микродермабразио или Hydra Facial. Затворените пори на лицето се отварят внимателно със стерилна игла.
  3. Дезинфикция на лицето със специални лосиони, които съдържат алкохол 15-20-40% процента алкохол и 3% кислородна вода
  4. Лечебен масаж на лицето с антисепчина пудра
  5. Масаж на лицето с ток на Д,арсонвал
  6. Лечебна маска на лицето
  7. На почистеното лице при акне да не се слага крем!

 

Измиването на лицето да не включва не силно изсушаващи и измиващи гелове. Често козметикът се консултира с дерматолога, при положение, че има нужда от употреба на лекарство.

 

При мазна кожа на лицето и при смесен тип кожа предлагаме или препоръчваме определени продукти.

 

Домашното лечение включва –ползване на лечебни антибиотични и неанибиотични  лосиони, кремове-Zinerit, Dalazin T, Acneout със своите форми –активна и неактивна, Fucidin, вместо коректор - Imex.

 

ІІ степен – средна по тежест

При тази форма на акне на лицето има можество възпалени гнойни пъпки.

При назначаване на терапия за почистване на лицето, трябва да се изясни дали пациента има хормонални проблеми. Ако се окаже наличие на хормонални проблеми, се провежда комбинирано лечение, моето, с ендокринолози или гинеколози.

Много често при тази степен на тежест за почистване на лицето се използва Diane 35 – започва се от петия ден от менструалният цикъл по една таблетка дневно в продължение на 21 дни. След пауза от 7 дни лечението на лицето се подновява. Ако няма хормонални проблеми се провежда класическото лечение с антибиотици.

Съвременните тенденции, наличието на терапевтични лазерни и фотосистеми, модерни пилинги, съкращават това лечение на 2 до 4 месеца и при по-тежки форми. Лечението е една успоредна комбинация от вътрешно антибиотично или хормонално/противозачатъно/лечение, прилагане на локални противовъзпалителни и антикомедонни средства/не лечебни козметични кремове/ и козметично почистване на комедоните и възпалените пъпки. Ако козметичното почистване не се приложи навреме, лечението с антибиотици се обезмисля.

След време, когато премине действието на антибиотика, непочистените комедони отново се възпаляват и акнето след известно затишие отново се връща.

Козметичното почистване на лицето трябва да се извършва прецизно, не травматично, затворените комедони да се отварят със стерилна игла, продължителността на почисването да не е повече от 40-50 минути. След почистване да се направи лечебен масаж с антисепчина пудра, да се нанесе лечебна маска и след измиването и да не се слага никакъв крем. Пацента трябва сам да си почиства лицето, на течащта вода и специални антисептични разтвори.

При тази форма на акне много често след третото или четвъртото почисване на проблемните зони се прилагат пилинги. Необходимият брой пилинги е строго индивидуален. Понякога са необходими 5-6 пилинга на сезон, а за отлични резултати всяка година се правят поне 3-4 пилинга, за затваряне на порите и изглаждане на белезите. Тези пациенти, които си правят почистване извън установеният график и са направили само 2-3 пилинга, няма да имат добър резултат.

 

При непоносимост към антибиотици може да се проведе комбинирано лечение с билки, шуслерови соли и лазерни терапии.

Цена за медико - козметично почистване на лице

  • Медико- козметично почистване - цена 80 - 150.00 лв.