За нас

Уважаеми посетители на нашия сайт,
щастлива съм да Ви приветствам при нас!

Лазерен и дерматологичен център за естетична медицина „Пандерма” има в актива си повече от 20 години практика и натрупан клиничен опит в лечението на кожни проблеми с негативен козметичен ефект за пациентите. Гордеем се със своите успехи в прилагането на комплексни програми с модерни методи за подмладяване и поддръжка на лицето и тялото, възвръщане на тонуса и блясъка на кожата след прекарана болест или дълъг период на стрес, трайно отстраняване на окосмяване във всички зони по тялото и лицето.

В нашия Релакс център „Пандерма” успешно прилагаме неоперативни методи за отстраняване на мастни натрупвания и целулит. Имаме специално изработена програма за редуциране на теглото и възвръщане на естествените форми на тялото, в която съчетахме модерни процедури, комплекс от физически упражнения и специален режим за здравословно хранене. За възстановяване и тонизиране на тялото и виталността, имаме богата листа от различни видове масажи, които препоръчваме с индивидуален подход към всеки пациент и прилагаме с доказан ефект.

Всеки от нашите специалисти има нужната квалификация и сертификати за работа с апаратите за процедури в центровете на „Пандерма”. Самите апарати са от най-реномираните световни марки, специално подбрани по показатели за надежност, качество и безопасност на действията им. Работим със системите на производители като SILHOUET-TONE® , ELLIPSE A/S, Alma Lasers™, Thermamedic®. Подробно описание на апаратите, с които са оборудвани Център за естетична дерматология и Релакс център „Пандерма”, може да намерите тук - в темата „Апарати”.

В „Пандерма” стриктно спазваме принципа да се работи само с качествени продукти на доказали се световни производители. Така гарантираме на пациентите си максималния ефект, дълготрайността на извършената процедура и нейната безопасност за здравето им.

Заповядайте при нас! Ще обсъдим заедно Вашите нужди и желания за лечение и естетична поддръжка на лицето и тялото. Нашите специалисти са на Ваше разположение.

Бъдете здрави и красиви!
Д-р Мая Тачева
Основател на центрове „Пандерма"

Д-р Мая Тачева

На 40+ години какво да изберем: ботокс, лазери, филъри или хирургия?

След 36-годишна възраст започват видимите признаци на стареене: ситни бръчици около очите и горната устна, по-подчертани назолабиални бръчки, хлътвания под очите, отпускане овала на лицето. Получавам десетки имейли от жени и мъже, които един ден се поглеждат в огледалото и виждат не това лице, което познават. И аз си спомням, че на 38-годишна възраст видях и разбрах, че „някой” ме променя не така, както бих искала. От моя дългогодишен опит ще ви предложа една от най-добрите схеми на подмладяване, заимствана от опита на видни европейски и американски лекари, занимаващи се с естетична медицина:

ПРОЦЕДУРА І през есенно-зимния период

фотоподмладяване 3 – 4 процедури през 3 седмици за стимулиране на колагена, премахване на пигментациите и капилярите.

ПРОЦЕДУРА ІІ

- мезо-терапия, дълбока хидратация или плазма-терапия.

ПРОЦЕДУРА ІІІ

- запълване на бръчките с филъри, съдържащи хиалуронова киселина или калциев хидроксилапатит /CaHA/ – RADIESSE™. Аз използвам най-добрите филъри от световния опит, които никога досега не са дали усложнение като бучки или шнурчета: Juvederm® на фирмата ALLERGAN, RADIESSE™ на фирмата MERZ AESTHETICS™, STYLAGE® на фирмата VIVACY®.

ПРОЦЕДУРА IV

- ако лицевият контур не се е повдигнал, се прави серия от радиочестотен лифтинг или се лифтира със специални хирургически конци.

ПРОЦЕДУРА V

- блокиране с ботокс на мимическите бръчки, на челото и “пачия крак” на очите, повдигане на клепача.

Важно! На възраст 40+ често се налага да се направи първата хирургична процедура – горна блефаропластика, която представлява изрязване на падналия клепач и „отваряне” на окото.

Над възраст 50+ какви процедури да изберeте?

Ще посоча видовете процедури, при които ще имате възможно най-добър резултат, като последователността и вида процедури трябва да бъдат определени след преглед и консултация с дерматолог.

ПРОЦЕДУРА І през есенно-зимния период

- при множество ситни бръчици се препоръчва фракциониран лазерен пилинг, който да ги премахне и да стимулира синтезата на колагена. Важно е да се знае, че след този пилинг има корички, които се задържат 3 – 4 дни. След това има зачервяване, което трае 1 месец. Ползването на фотозащитна козметика е задължително, за да се предотвратят хиперпигментации. За мен това е най-добрата неоперативна техника, която премахва ситните дребни бръчици.

ПРОЦЕДУРА ІІ

- горна хирургична блефаропластика за корекция на горен клепач. Ако увисването на клепача не е толкова силно изразено, може да се коригира със специални техники на ботокс.

ПРОЦЕДУРА IІІ

- мезотерапия за дълбока хидратация или плазма-терапия.

ПРОЦЕДУРА ІV

- Liquid Lifting® запълване на бръчките и оформяне на лицевия контур с хиалуронова киселина. Отлични резултати се получават и при използването на филъра с калциеви микросфери RADIESSE AESTHETICS™ , който стимулира мощно колагенообразуването и е с много по-продължителен ефект – до 1,5 години.

ПРОЦЕДУРА V

- при цялостно отпускане на контура на лицето, радиочестотният лифтинг е успешен в съвсем начална фаза на процеса и като превантивна мярка срещу стареене и отпускане на кожата.

ПРОЦЕДУРА VI

- ботокс процедура за блокиране на мимическите бръчки и повдигане на веждите– „отваряне на очите”.

ПРОЦЕДУРА VII

- неоперативен лифтинг със специални хирургични конци за повдигане на лицевия контур.