За нас

Д-р Мая Тачева

Уважаеми посетители на нашия сайт,
щастлива съм да Ви приветствам при нас!

Лазерен и дерматологичен център за естетична медицина „Пандерма” има в актива си повече от 20 години практика и натрупан клиничен опит в лечението на кожни проблеми с негативен козметичен ефект за пациентите. Гордеем се със своите успехи в прилагането на комплексни програми с модерни методи за подмладяване и поддръжка на лицето и тялото, възвръщане на тонуса и блясъка на кожата след прекарана болест или дълъг период на стрес, трайно отстраняване на окосмяване във всички зони по тялото и лицето.

В нашия Релакс център „Пандерма” успешно прилагаме неоперативни методи за отстраняване на мастни натрупвания и целулит. Имаме специално изработена програма за редуциране на теглото и възвръщане на естествените форми на тялото, в която съчетахме модерни процедури, комплекс от физически упражнения и специален режим за здравословно хранене. За възстановяване и тонизиране на тялото и виталността, имаме богата листа от различни видове масажи, които препоръчваме с индивидуален подход към всеки пациент и прилагаме с доказан ефект.

Всеки от нашите специалисти има нужната квалификация и сертификати за работа с апаратите за процедури в центровете на „Пандерма”. Самите апарати са от най-реномираните световни марки, специално подбрани по показатели за надежност, качество и безопасност на действията им. Работим със системите на производители като SILHOUET-TONE® , ELLIPSE A/S, Alma Lasers™, Thermamedic®. Подробно описание на апаратите, с които са оборудвани Център за естетична дерматология и Релакс център „Пандерма”, може да намерите тук - в темата „Апарати”.

В „Пандерма” стриктно спазваме принципа да се работи само с качествени продукти на доказали се световни производители. Така гарантираме на пациентите си максималния ефект, дълготрайността на извършената процедура и нейната безопасност за здравето им.

Всеки месец в лазерен и дерматологичен център за естетична медицина „Пандерма” има ден за безплатни консултации, които се водят от мен, д-р Мая Тачева и от д-р Тихомир Малчевски. Записването за тях е на тел. 02 869 12 10 и 0888 308 249.

Заповядайте при нас! Ще обсъдим заедно Вашите нужди и желания за лечение и естетична поддръжка на лицето и тялото. Нашите специалисти са на Ваше разположение.

Бъдете здрави и красиви!
Д-р Мая Тачева
Основател и главен лекар на центрове „Пандерма"

Цени и пълно описание на видовете антицелулитни масажи и процедури- лимфодренажи, подводни масажи, индийски масажи и антицелулитни масажи

Цени на масажи

Подводни масажи

процедура цена
 • Подводен струен масаж с високо налягане (Тангентор) 20 мин.

20.00 лв.

 • Тангентор + ръчен антицелулитен масаж 60 мин.

60.00 лв.

 • Тангентор + пилинг с морска сол, канела и кафе 40 мин. (силно ексфолиращо действие)

Лимфодренажи

процедура цена
 • Цялостен лимфодренаж 50 мин. (стимулира лимфотока и силно ускорява изхвърлянето от организма на токсини и разрушени мастни клетки)

50.00 лв.

 • Локален лимфодренаж 30 мин.

30.00 лв.

 • Апаратен лимфен дренаж 30 мин.

15.00 лв.

 • Вакуумен масаж NIST неинвазивна субдермална терапия

30.00 лв.


Специални масажи

процедура цена
 • Индивидуален – времетраене, зони, техники

индивидуална цена

 • Масаж с горещи или студени вулканични камъни 70 мин
  • балансира жизнените енергии; топлината прониква в дълбочина и активизира енергийните възли;
  • изстудените камъни спомагат свиването на разширени кръвоносни съдове и премахват усещането за натежали и уморени крака;
  • комплексно релаксиращо действие.

70.00 лв.

 • Арома масаж 60 мин. (с ароматни масла по избор)

60.00 лв.

 • Антистрес масаж 60 мин.

60.00 лв.

 • Лечебен масаж 50 мин. (третиране на проблемни зони)

50.00 лв.


Други видове масажи

процедура цена
 • Класически на цяло тяло 60 мин.

60.00 лв.

 • Масаж на гръб и задната част на краката 30 мин. (извършва се с топли вулканични камъни)

30.00 лв.

 • Комбиниран масаж + пилинг 60 мин. (гръб и крака + пилинг)

60.00 лв.


Индийски масажи

процедура цена
 • Чакра масаж 75 мин. (цяло тяло, глава, лице)

80.00 лв.

 • Чакра масаж 60 мин. (цяло тяло, релаксиращ)

60.00 лв.

 • Чакра масаж лечебен 40 мин. (гръб)

45.00 лв.

 • Чакра масаж задна част на тялото 35 мин.

40.00 лв.

 • Малиш (malish) 50 мин.

50.00 лв.

 • Марма (marma) 60 мин. (точков масаж на цяло тяло)

60.00 лв.

 • Марма 30 мин. (глава, лице, врат)

30.00 лв.

 • Марма 30 мин. (врат и гръб)

35.00 лв.

 • Марма 30 мин. (рефлексотерапия на ходила и подбедрици)

35.00 лв.

 • Марма 30 мин. (рефлексотерапия на ръце и рамена)

35.00 лв.

 • Класическа рефлексотерапия на ходила 30 мин.

30.00 лв.


Антицелулитни масажи

процедура цена
 • Anesi 45 мин

30.00 лв.

 • Ръчен масаж 40 мин

30.00 лв.

 • Антицелулитен / вакуумен масаж + Бодирепинг (парафанго с термална кал ) 90 мин

50.00 лв.

 • Крем–пилинг 30 мин (премахва горния слой мъртви клетки, има антицелулитно действие и може да се комбинира с всеки масаж)

25.00 лв.

 • Масаж с мед 60 мин (отстраняване на токсините, има антицелулитно действие)

70.00 лв.


Цените са за 1 процедура.

Цени за процедури и терапии

процедура цена
 • Терапия за тяло INGRID 190 мин (почистващо, антицелулитно, отслабващо, стягащо и дрениращо действие; прави кожата мека и еластична, заличава следите от умора;поредност на действията: пилинг на цяло тяло + душ; подготвителен масаж- 25 мин.; маска на тялото - отслабваща или стягаща + душ; заключителен масаж-35мин.)

120.00 лв.

 • Крем пилинг SOTHYS + общ масаж 30 мин (премахва горния слой мъртви клетки и подобрява кръвообращението)

30.00 лв.

 • Крем пилинг SOTHYS + общ масаж 70 мин

60.00 лв.

 • Пилинг с кафе, канела, морска сол и камфор

20.00 лв.

 • Сауна без други процедури - до 60 мин

10.00 лв.

 • Сауна, комбинирана с други процедури - до 60 мин

7.00 лв.


Цените са за 1 процедура.

Ултразвукова кавитация при целулит

Ултразвуковата кавитация е най-новият и за момента най-мощният нехирургичен метод в борбата с локалните мастни натрупвания и целулита и не случайно е наричана „нехирургична липосукция”. С кавитация може да промените формата на тялото си, да намалите целулита, мастните образувания и натрупвания в проблемните зони, без да увреждате целостта на вашите тъкани.

Какво представлява методът Кавитация

Кавитацията редуцира телесното тегло с помощта на ултразвукови вълни с честота 36 – 38 kHz. Те проникват в кожата и предизвикват ограничаване на обема на мазнините и течността в тъканите. Методът използва контролирани високочестотни вълни, които предизвикват образуването на микро-мехурчета във водната част на междуклетъчната среда, които се спукват за много кратко време – хилядни части от секундата. Така се получава процес на многократно образуване и спукване на множество микро-мехурчета, което води до многократно повтарящо се редуване на повишено и понижено налягане в околоклетъчната среда. При това вариращо налягане, мембраните на мастните клетки /адипоцити/ се спукват и натрупаните в тях мазнини навлизат в междуклетъчното пространство. От там те се извеждат от организма с помощта на лимфната и отделителна система.

Как се извършва процедурата

Процедурата се извършва с апатат LipoClaserXL®, който е мощен ултразвуков генератор. Акустичната кавитационна технология (AКT) динамично генерира честоти около 38 KHz, които увеличават резонансния ефект върху мастните клетки. Това води до вътреклетъчно разрушаване на връзките между адипоцитите и като траен ефект се получава разрушаване на мембранните им стени. LipoClaserXL® е разработен да извършва процедури върху адипозни зони и целулит. Има видими и трайни резултати, които почти могат да се сравнят с липосукция, като същевременно липсва неудобството от инвазивна интервенция. Апаратът има три механизма на действие:

 1. ЛИПОЛИЗА – Първоначалното действие на LipoClaserXL® е фокусирано върху триглицеридите (TGs) в мастните клетки: клетъчните връзки се разпадат на свободни мастни киселини и глицерол. Свободните мастни киселини, които са неразтворими във вода, се свързват с веществото албумин и чрез него се пренасят към черния дроб или други органи, които имат нужда от тези високоенергийни съставки. С други думи, мастните киселини, освободени от третираните мастни клетки, се обработват от организма по естествения път, който природата е определила за пренасянето на мазнини.
 2. ЛИПОКЛАЗИЯ – LipoClaserXL® трайно разрушава мембраната на мастните клетки и по този начин освобождава триглицеридите от самите клетки. Голяма част от триглицеридите се разпадат на свободни мастни киселини и глицерол, които се обработват от организма по описания по-горе начин. В случай, че триглицеридите не се разпаднат, те се свързват с липопротеини с ниска плътност, намиращи се в лимфата. Тези липопротеини се разграждат и така биват траспортирани към черния дроб, където се разпадат на свободни мастни киселини и глицерол.
 3. ЛИПОИНДУКЦИЯ – Получава се след изменението на мембраната на мастните клетки след кавитационния ефект на LipoClaserXL®. Обработената мембрана губи някои от своите качества, в случай, че не е разрушена, като по този начин не е в състояние да се регенерира. Имунната система я разпознава като „чужда” и микрофагите я унищожават. Освободените триглицериди, или техните производни, се изхвърлят от организма чрез урината - по естествен метаболичен начин.

Апаратът LipoClaserXL® щади кръвоносните съдове, периферните сензорни нерви и съединителната тъкан. Тъй като ефектът е локализиран на определена дълбочина, разположената отгоре тъкан не се поврежда, защото няма почти никакво загряване в нея.

Особености

На един сеанс не може да се третират повече от 5 – 6 квадранта /един квадрант е равен на 10х10 сm/. Не се обработва цялото тяло, както е при другите методи, а се обработва група проблемни зони. Новата технология и клинични изпитания налагат това с цел по-голяма ефективност, защото при кавитацията се разрушават по-голям брой мастни мембрани и се натрупват по-големи количества свободни мастни киселини /TGs/, които се насочват към черния дроб. На организма е необходимо повече време да преработи тези отпадни продукти и по естествен метаболитен начин да ги изхвърли.

Кога се вижда резултатът от процедурата

И трите механизма на LipoClaserXL® водят до бързо и безболезнено премахване на мастните депа, в резултат на което обиколката на третираната зона намалява видимо и трайно още през първите 3 – 4 сеанса – до 1 см на процедура. Има видими и трайни резултати, които могат да се сравняват с тези след липосукция, но без недостатъците на инвазивните интервенции. Тялото трайно се моделира за 2 – 3 месеца .

Колко процедури са необходими

Правят се общо 6 – 8 процедури – по 1 път седмично. За добър и траен ефект препоръчително е процедурите да се съчетават с прием на хранителни добавки за ускоряване на обмяната на веществата, и правилен двигателен режим – най-малко 3 км ходене на ден или фитнес.

Съчетаване с други процедури

С всички познати методи на лимфен дренаж – ръчен и вакуумен. Частичният е задължителен след всяка процедура. Цялостният се прилага през 1 – 2 процедури.

Най-добре се комбинира с радиофреквенция, защото тя стяга и стимулира колагена и бързо възстановява еластичността на отпуснатата кожа в зоната на изпразнените мастни депа.


Цена

Редукция на мастни натрупвания и целулит с ултразвук

 • 1 зона (квадрант 12 х12 см) 20.00 лв.
 • Процедурата е с продължителност 1 час и могат да се обработят най-много 6 зони.
 • Препоръчителен брой процедури: от 6 до 10.
 • Провеждат се 1 път седмично.
 • Цялостен лимфодренаж след всяка процедура значително увеличава и затвърждава резултатите.

Цената е за 1 процедура.

Най-модерният метод за постигане на перфектно тяло

Храната ни доставя удоволствие и добро настроение, а излишните килограми после го развалят. Няма вълшебни средства за постигане на физическата красота. Всеки от нас трябва сам да се потруди да изглежда добре, с помощта на подходящ за него хранителен режим и повишаване на двигателната активност. Това не винаги е достатъчно за желаната промяна. Тогава на помощ идват новите технологии и апарати, които скъсяват времето за постигане на желания резултат.

Криолиполизата е метод, създаден на основата на теорията за нехирургично разбиване на мастните клетки със студ. Целта е извайване на тялото в зоните, в които фитнесът и диетата не могат да се справят – коремче, паласки, бричове, бедра и колена.

Как работи апаратът за Криолиполиза?

Основните елементи на апарата са голям накрайник, с форма на фуния, и охлаждащи пластини от вътрешната част. Апаратът CryolipolysisV12, с който работим в Релакс център Пандерма, разполага с 2 чифта накрайници, което ни позволява по-прецизно третиране на различни по големина проблемни зони. Накрайникът се поставя върху зоната за третиране, като силата на вакуума се регулира така, че пациентът да има приятно усещане по време на процедурата. Проблемното мастно натрупване се засмуква навътре в накрайника, като дебела гънка, и по този начин се изолира от подлежащите тъкани и органи. След това се пуска охлаждането, което се регулира в диапазон от 0°С до 6°С. Накрайникът престоява 1 час върху зоната и силното охлаждане разрушава мастните клетки. При направените тестове е установено, че само с една процедура се унищожават ~ 23% от мастните клетки в третираната зона. Друг важен факт, установен при изследванията, е че при изстудяването мазнините (триглицеридите ) се втвърдяват (кристализират) и в това състояние по-лесно се елиминират от организма с естествените метаболитни процеси през кръво- и лимфообращението и черния дроб.

 

Програма на процедурите

Третирането на зоните с мастни натрупвания е допустимо през 2-3 дни за по 1 час на процедура/зона – в зависимост от големината на накрайника и съответно от количеството мазнини, които ще се резорбират. Една зона се третира 2 пъти през 1 месец. Следва пауза от 2 месеца, през която организмът изхвърля освободените мазнини, без да се натоварва прекалено черния дроб. След това процедурата може да се повтори в същия цикъл. За по-бърз и по-силен ефект се препоръчват редовни, веднъж на 1-2 седмици, цялостни лимфодренажи и масажи - ръчни или вакуумни, или тангенторни вани – подводен струен масаж с високо налягане.

 

Противопоказания за извършване на процедурата

 • Студова алергия
 • Бременност
 • Автоимунни и ракови заболявания
 • Пейсмейкъри
 • Кожни възпаления в третираната зона.

 

Предимствата на криолиполизата пред други нехирургични методи и пред липосукцията

 • Може да се прилага при жени – кърмачки.
 • Безболезнена е, не се използва анестезия.
 • Може да се прилага в областа на корема и при наличие на спирала.
 • Няма риск от оставане на неравности и бучки.
 • Няма риск от увисване на кожата, защото процесът е бавен.

Най–голямото предимство на криолиполизата е уникалният метод, който без болка и без операция може да извае тялото ви и да ви подари фигурата, за която сте мечтали.

 

Често задавани въпроси:


Колко е студена терапията? Мога ли да простина или да ме заболят подлежащите органи?
Не. Накрайниците са разработени така, че се изстудява само локално натрупаната мазнина в проблемната зона, без студът да достига до околните тъкани и органи.

Получават ли се синини от вакуума?
Да. Рядко, но е възможно да се образуват синини . Изчезват до 15 дни.

Трайно ли се унищожават мастните депа в третираните зони?
Да. След като веднъж са унищожени, мастните клетки не се натрупват отново в третираната зона. Ако не се спазва правилен хранителен режим и двигателна активност, може да продължат да се натрупват мазнини в околни участъци.

Какво трябва да направим за постигането на по-добри и по-бързи резултати?
Най-добрият ефект се постига при следния пакет от процедури и действия:

 • Извършване на кръвен тест за несъвместимост към храни, за определяне на оптимален хранителния режим. Ако спазвате най- малко 3- 4 месеца предписанията от теста, част от мастните натрупвания ще си „отидат" сами или ще спрете образуването на нови.
 • Редовно провеждане, веднъж на 1-2 седмици, на цялостни лимфодренажи и масажи – ръчни или вакуумни, тангенторни вани – подводен струен масаж с високо налягане. Тези процедури силно стимулират лимфотока и ускоряват изхвърлянето на разрушените мастни клетки.
 • Увеличен прием на ниско минерализирана вода след процедурата - помага на тялото да се изчисти от разрушените мастни клетки.
 • Повишена двигателна активност по време на терапията - най-малко няколко месеца. Постоянната добра двигателна активност с минимум 3 км ходене на ден, предпазва от натрупването на нови мастни депа.
 • При по-твърди мастни депа е нужна подготовка на проблемните зони с процедури Кавитация или Радиочестотна терапия.
 • Прием на фибри и билкови смеси, за да се подпомогне изчистването на организма.

 

Цени

 • Редукция на мастни натрупвания с изстудяване
 • за зона с 2 накрайника 140.00 лв. / бр.
 • за всяка допълнителна зона с 2 накрайника 80.00 лв. / бр.

 • Третирането на 1 зона е с продължителност 1 час.
 • Препоръчителен брой процедури: от 3 до 5.
 • Провеждат се 2 процедури през 1 месец. След пауза от 2 месеца,цикълът може да се повтори.
 • Различните зони се обработват през интервал от 2-3 дни.
 • Криолиполизата е най-ефективна при премахване на мазнини от бедра, бричове, хълбоци и корем.
 • Провеждането на лимфодренаж,масаж или други поддържащи процедури 1 път седмично по време на терапията, ще увеличи и затвърди значително резултата.

Цените са за 1 процедура.